Site Kullanım Kuralları

Genel Şartlar

Her katılımcıya deneyim süresince kullanması için motosiklet, benzin, kask, eldiven, dizlik, dirseklik ve numara yeleği verilecektir. Gelişim çalışması süresince verilen koruyucu ekipmanın kullanılması zorunludur. İsteyen katılımcılar, kendi koruyucu ekipmanını da kullanabilirler.

Katılımcılar, çalışma süresince uzmanların direktiflerine uymak durumundadırlar.

Çalışmalara kayıt yaptırıp kişisel sebepler ile gelemeyen katılımcılar, çalışmadan en az 5 iş günü önce haber vermeleri durumunda ödemeyi yaptıkları tarihten itibaren bir yıl içerisinde uygun olan başka bir çalışmaya katılabilirler. Bir yıl içerisinde bu hakkını kullanmayan katılımcıların bu hakları sonraki yıl için geçerli olmamaktadır. Çalışmaya 5 iş gününden daha az bir süre kalmış ise Honda Türkiye A.Ş.’nin herhangi bir geri ödeme yapması söz konusu değildir.

Motosiklet ve diğer çalışma materyaline amacı doğrultusunda kullanım sırasında gelebilecek her türlü zarar Honda Türkiye A.Ş.´nin sorumluluğundadır.

Çalışmalara katılan her katılımcı, uzmanların her türlü reklam ve tanıtım hakkının Honda Türkiye A.Ş.´ye ait olduğunu kabul etmiş sayılır.

Çalışmalara katılmak için bisiklet üzerinde temel denge becerilerine sahip olmak gerekmektedir. Motosiklet ehliyeti sahibi olma zorunluluğu yoktur.

Herhangi bir kaza durumunda ilk müdahale Honda Türkiye A.Ş. reviri tarafından gerçekleştirilir. Hastanedeki tedavi masrafları tamamen katılımcının sorumluluğundadır.

Çalışma pistindeki dinlenme alanı haricinde, fabrikanın diğer açık ve kapalı alanlarında sigara içmek kesinlikle yasaktır. Honda Türkiye A.Ş., tüm çalışmaların içeriklerini, tarihlerini ve çalışma bedellerini değiştirme hakkını saklı tutar.

Program Katılım Şartları

  1. Kurslara katılmak için bisiklet üzerinde temel denge becerilerine sahip olmak gerekmektedir. Motosiklet ehliyeti sahibi olma zorunluluğu yoktur.
  2. Kursa katılacak olanların A2 sürücü belgesi alma esaslarını sağlamaları gerekmektedir. A2 sürücü belgesi alma esaslarını sağlayamayan kişilerin eğitime katılmaları uygun değildir.
  3. Her kursiyere kurs süresince kullanması için motosiklet, benzin, kask, eldiven, dizlik, dirseklik ve numara yeleği verilecektir. Eğitim süresince verilen koruyucu ekipmanın kullanılması zorunludur. İsteyen katılımcılar, kendi koruyucu ekipmanını da kullanabilirler.
  4. Kursiyerler, eğitim süresince eğitmenlerin direktiflerine uymak durumundadırlar. Kurallara uymadan hareket edildiğinde eğitim durdurulacaktır.
  5. Kurallara uyulmaması nedeniyle oluşabilecek her türlü zarar kursiyer tarafından karşılanır. (Ör. yangın vb.)
  6. Kursiyer, kendisine verilen tüm kişisel koruyucu ekipmanları kullanmak zorundadır. Kullanılacak ekipmanlara departman iş güvenliği sorumlusu karar verir. Kursiyerin gerekli güvenlik ekipmanlarını kullanmayı reddetmeleri halinde eğitmenler ilgili kişinin eğitimden ihraç edilmesine karar verme hakkına sahiptir. Olası bir kaza sebebiyle meydana gelebilecek her türlü fiziksel ve manevi zararda sorumluluk ilgili kursiyere aittir. Motosiklet ve diğer eğitim materyaline amacı doğrultusunda kullanım sırasında gelebilecek her türlü zarar Honda Türkiye A.Ş.´nin sorumluluğundadır.
  7. Herhangi bir kaza veya olay durumunda Çevre ve İş Güvenliği Bölümü’ne ve yaralanma durumunda Revire haber verilecektir. Müdahale, hasar durumuna göre ilkyardım eğitimi almış eğitmenler tarafından, revir personeli tarafından ya da ambulans ile götürülecek olan en yakın hastane tarafından gerçekleştirilecektir. Hastaneye giriş anından itibaren oluşacak olan her türlü maddi yükümlülüğün sorumluluğu, kursiyere aittir. Honda Türkiye A.Ş. hastanedeki tedavi ile ilgili hiç bir sorumluluk kabul etmez.
  8. Kursiyerler, her türlü fiziksel ya da ruhsal problemlerini eğitime başlamadan once eğitmene bildirmek durumundadırlar. Aksi taktirde bu sebeplerle meydana gelebilecek her türlü maddi ve manevi problem kursiyerin sorumluluğundadır.
  9. Eğitim sırasında herhangi bir nedenle pist üzerinde çalışma yapılırken yürünmesi gerektiğinde en kısa yoldan pist etrafındaki çakıl taşlı alana çıkılacak ve bu çakıl taşlı alan üzerinde yürünecektir.
  10. Pistin kenarlarındaki sarı çizgi üzerinde motosiklet kullanmak tehlikeli ve yasaktır.
  11. Kursiyerlerin, eğitim esnasında eğitmenlerin göstermiş oldukları parkur dışına izinsiz çıkmaları, kendileri ve diğer kursiyerler açısından tehlike yaratacağından kesinlikle yasaklanmıştır.
  12. Kursiyerlerin kendileri ile ilgili olarak gösterilen bölgenin (tanımlı bölge) dışına çıkmaları yasaktır.
  13. Eğitim sırasında cep telefonu ile konuşmak, tehlikeli ve yasaktır.
  14. Kursiyerler fabrika sahasına girişlerde sağlık ve güvenlik riskleri nedeniyle özel izne tabidir. Bu sahalara girişlerde kursiyerlerin yanında mutlaka Honda personeli bulunmalıdır. Kursiyerler tek başlarına fabrika sahası içinde dolaşamazlar.
  15. Kursiyerler, HTR Fabrikası’nda tanımlı veya tanımlanacak tüm iş güvenliği kurallarına, uyarı ve ikaz levhalarına uyacaktır.
  16. Yangın durumunda derhal en yakın yangın alarm butonuna basılacak, yangın veya diğer acil durumlarda, acil çıkış kapıları kullanılarak dışarı çıkılacak ve toplanma noktalarında toplanılacaktır.
  17. Kursiyerler HTR Fabrikası içinde, kendilerine tarif edilen saha dışında bulunmayacaklardır.
  18. Sigara, sadece mola saatlerinde ve sadece gösterilen alanlarda (“Burada sigara içilebilir” tabelasının olduğu alanlarda) içilebilir.
  19. Öğlen yemeği eğitmenlerin gözetiminde organize edilecektir.
  20. Öğlen yemeğinde yemek artıkları yemekhanede belirtilen kurallara göre dökülmelidir.
  21. Acil durumlarda toplanma noktası (6) numaralı toplanma noktasıdır. (6) numaralı toplanma noktası eğitim başlamadan eğitmen tarafından kursiyerlere gösterilecektir.
  22. Kursa kayıt yaptırıp kişisel sebepler ile katılamayan kursiyerler, eğitimden en az 5 iş günü önce haber vermeleri durumunda aynı sezon içerisindeki ileriki tarihteki uygun olan başka bir eğitime katılabilirler. Aynı sezon içerisinde bu hakkını kullanmayan kursiyerlerin bu hakları sonraki sezon için geçerli olmamaktadır. Eğitime 5 iş gününden daha az bir süre kalmış ise Honda Türkiye A.Ş.’nin herhangi bir geri ödeme yapması söz konusu değildir.
  23. Eğitim güvenliğini ve motosiklet kullanım koşullarını olumsuz etkileyecek hava şartlarında veya öngörülmesi mümkün olmayan olağandışı bir durumda kurs ertelenebilir/iptal edilir.
  24. Eğitim güvenliğini ve motosiklet kullanım koşullarını olumsuz etkileyecek hava şartları veya öngörülmesi mümkün olmayan olağandışı bir durum nedeniyle ertelenen/iptal edilen kurslar için kursiyerlerin yaptıkları ulaşım ve konaklama masraflarından Honda Türkiye sorumlu değildir.
  25. Eğitimlere katılan her kursiyer, eğitimlerin her türlü reklam ve tanıtım hakkının Honda Türkiye A.Ş.´ye ait olduğunu kabul etmiş sayılır.
  26. Honda Türkiye A.Ş., tüm eğitimlerin içeriklerini, tarihlerini ve eğitim bedellerini değiştirme hakkını saklı tutar.

Sağlık Koşulları

  1. Oksijen tüpü kullanan KOAH hastalarının,
  2. Epilepsi (Sara) hastalarının,
  3. %60 ve üzeri görme kaybı olanların,
  4. %60 ve üzeri duyma kaybı olanların,
  5. Son 6 ay içerisinde ameliyat (Kalp - bypass / kapak ameliyatı) (Anevrizma ameliyatı - Kalp / Beyin anevrizmaları) geçirmiş olanların,
  6. Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının,
  7. Gebeler ve gebelik şüphesi olanların,
  8. Sağlık bakanlığının yayınladığı A2 sürücü belgesi alma esaslarını sağlamayanlar,
  9. motosiklet çalışmasına katılamazlar, yukarıda belirtilmiş olan hastalıklardan birine sahip olanların, bu durumlarını gizlemeleri ve eğitime katılmaları halinde, Honda Türkiye A.Ş.’nin hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Gizlilik Politikası

Honda Türkiye olarak önceliğimiz kişisel bilgilerinizin korunmasını sağlamaktır. Veri koruma ve veri güvenliğine ilişkin yasalara uygun olarak iş ahlakımız açısından bilgilerinizin güvenliği bizim için önemlidir.

Honda Motosiklet Sürüş Eğitim Merkezi internet sayfamızdan verdiğiniz her türlü bilgi sizlere özel hizmet ve motosiklet sürüş eğitimi vermek amacıyla toplanmakta ve incelenmektedir. Honda Motosiklet Sürüş Eğitim Merkezi, gönüllü olarak bilgilerinizi vermek suretiyle talep ettiğiniz hizmetleri sağlamak için gerekli olan durumlar haricinde Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflara satmaz, kiralamaz veya başka bir şekilde dağıtmaz.Toplanan bilgiler gerekli teknik ve güvenlik önlemlerinin alındığı bir ortamda saklanır. Ancak bu önlemlere rağmen bilgilerin başkalarının eline geçmesinden Honda Türkiye sorumlu değildir.

Gönderdiğiniz bilgiler Gizlilik politikası doğrultusunda çalışanlarımız, Honda Motosiklet Sürüş Eğitim Merkezi adına hizmet sunan diğer ortaklarımız, bayilerimiz ve çalışanları dışında, hukuki bir süreç olmadığı takdirde hiçkimseyle paylaşılmayacaktır. Yasalar ve mahkeme emirleri veya celpnameler gibi evraklarda belirtilen gereklere uymak için veya iyi niyetle açıklama yapmayı uygun bulduğumuz durumlarda kişisel bilgilerinizi paylaşabiliriz.

Honda Motosiklet Sürüş Eğitim Merkezi internet sitesi, bağımsız üçüncü taraflarca kontrol edilen bağlantılar ve yine bağımsız üçüncü taraflarca devamlılığı sağlanan sayfalar içerdiğinden, söz konusu üçüncü taraflarca sağlanan bilgileri kontrol etmez ve bu bilgilerin tümü üçüncü tarafın gizlilik politikasına tabidir. Internet sitesinde belirtilen hususları kabul etmenizden veya katılımınızdan dolayı ortaya çıkabilecek her türlü yaralanma, kayıp veya hasar ile ilgili olarak Honda Türkiye A.Ş. firmasını ve iştiraklerini sorumlu tutmamayı kabul etmektesiniz.

Çerez kullanabiliriz. Çerezler web sitemizi ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızın sabit diskinde saklanan dosyalar ve bilgilerdir. Çerezleri ilgi alanlarınızı belirlemek ve sizinle iletişime geçebilmek amacı yanında, elektronik posta mesajları, çevrimiçi hizmetleri, reklamları ve interaktif uygulamaları, geliştirmek için de kullanabiliriz. Çerezleri kabul etmek istemiyorsanız bilgisayarınızı çerezleri kabul etmeyecek veya çerezler saklandığında sizi uyaracak şekilde ayarlayabilirsiniz. Çerez kullanımını reddetmeniz durumunda size sağlayabileceğimiz kişiselleştirilmiş hizmetler sınırlanacaktır.

Honda Türkiye A.Ş. ve Honda Motosiklet Sürüş Eğitim Merkezi olarak gizlilik politikasında değişiklik yapma hakkını saklı tutarız. Yapılacak değişikliklerden sorumlu olacağınızdan düzenli olarak gizlilik politikamızı kontrol etmenizi öneririz. İşbu internet sitesini kullanmanız halinde, gizlilik politikamızı ve değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

Kişisel Verilerin Korunması

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU ÇERÇEVESİNDE BİLGİLENDİRME METNİ

Değerli Müşterilerimiz ve Ziyaretçilerimiz; Honda Türkiye A.Ş. (“Honda”, “Veri Sorumlusu”) olarak 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamında, uygulamalarımız ve haklarınız ile ilgili sizleri bilgilendirmek isteriz.

1-Kişisel Verileriniz ve İşlenme Amaçları

Tarafınıza ait kişisel bilgiler, web sitemizi ziyaretiniz, test sürüşleri, servis randevuları, fuarlar ve diğer aktivitelerde doldurduğunuz formlar, üyelikleriniz, Şirketimizden, bayilerimiz veya yetkili servislerimizden ürün veya hizmet satın almanız, telefon veya e-posta yazışmalarındaki paylaşımlarınız, iş yerimizi ziyaretiniz gibi kaynaklardan fiziksel ve elektronik ortamlarda doğrudan sizlerden toplanmaktadır. Honda’dan mal veya hizmet satın almanız veya bir başka surette ticari veya hukuki ilişkiye girmeniz durumunda bu verilerinizden, kimlik bilgileri (Ad, Soyad, TC Kimlik Numarası, Cinsiyet, Doğum Tarihi, IP Adresi) başta olmak üzere, iletişim verileriniz (e-mail adresi, adres ve telefon bilgileri,), Honda faaliyet alanı kapsamında araç, plaka, şasi ve motor numarası bilgileri, ruhsat bilgileri, ödeme bilgileri ve görsel ve işitsel verileriniz, Honda tarafından, Kanun’un 5. Maddesi 2. Fıkrasında belirtilen hukuka uygunluk sebepleri çerçevesinde, sözleşmenin kurulması ve ifası, bir hakkın tesisi ve meşru menfaatlerimiz kapsamında işlenecektir.

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz, mal/ hizmet satış süreçlerinin, satış sonrası destek hizmetlerinin, üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, firma / ürün / hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, reklam/ kampanya/ promosyon süreçlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, talep/ şikayetlerin takibi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi, iletişim ve bilgi güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.

2-Kişisel Verilerinizin İşlenmesinde Rıza

Yine Honda tarafından sunulan ürün ve hizmetlerimizden sorunsuz olarak yararlanabilmeniz, ürün ve hizmet çeşitliliğimizin geliştirilebilmesi ve zaman zaman sizin için “en iyi hizmet en iyi ürün” prensibi ile hizmet sağlanabilmesi amacıyla eğitim verisi, meslek verisi, Honda bayi ve yetkili servisleri tarafından sunulan her türlü ürün ve hizmete ilişkin kullanım alışkanlığı, tercih, zevk ve beğenilerinizi ifade eden kişisel verileriniz ise, rızanız alınmak suretiyle işlenebilecektir.

Yukarıda ifade edilen ve Kanun’un 5/2. Maddesi’ndeki veri işleme gerekçelerinden birine girmeyen kişisel verileriniziçin yasal zorunluluk gereği izninizi talep edeceğimiz durumlarda, web sitemizde kişisel verilerinizin talep edildiği alanlarda veya elektronik formlarda yer alan izin kutucuklarının işaretlenmesi ve onaylanması suretiyle, bayilerimizde ve yetkili servislerimizde ise uygulaması varsa yazılı imzalı izin ile birlikte aynı hukuki nitelik ve değerde olmak üzere elektronik ortamda da izin verebilirsiniz. Honda tarafından sizlere yönelik sağlanacak ürün ve hizmet avantajlarından yaralanma ve haberdar olma iradenizi ortaya koyarak tarafınızla reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü ticari elektronik iletişim yapılması amacıyla da ayrıca ticari elektronik iletişim izniniz talep edilmektedir. Elektronik ortamda bilginize sunulan işbu elektronik iletişim izni ve kişisel verilerin işlenmesine dair aydınlatma metnini değerlendirdikten sonra uygun bulmuş iseniz, üyelik veya ilgili elektronik formun altında bulunan onay kutucuklarını ayrı ayrı işaretleyerek “gönder” tuşuna basmanız durumunda izin/ onay işleminiz tamamlanmış olacaktır. İzinlerinizi geri almak için her zaman Honda’ya başvurabilirsiniz.

3-Kişisel Verilerin Paylaşımı

Honda tarafından işlenen kişisel verileriniz, yukarıda sayılan veri işleme amaçlarıyla aynı çerçevede ve sizlere sağlanan ürün ve hizmetlerin yönetimi için; mevzuatta belirlenen güvenlik ve gizlilik esasları uyarınca yeterli ve etkili önlemler alınmak kaydıyla, ürün veya hizmet aldığınız yetkili bayi ve yetkili servisler ve iş ortakları, tedarikçiler, servis sağlayıcıları ile bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları ile paylaşılabilecektir.

4-Kanun Kapsamındaki Haklarınız

İlgili Kişiler olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.honda.com.tr/KVKK_başvuru_formu adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan başvuru formu veya mevzuata uygun benzer bir içeriğe sahip bir belge ile yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından Honda’ya daha önce bildirilen ve Honda’nın sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle kimliğiniz teyit edilebilir bir biçimde Honda’ya iletmeniz durumunda Honda talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Honda tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda ilgili kişiler;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Saygılarımızla,

Kişisel verilerinizin korunma ve işlenme esasları ile ilgili kapsamlı bilgi için aşağıda linki verilen Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ nı inceleyebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

İletişim ve başvuru için: www.honda.com.tr/, htr.legal@honda-eu.com

Honda TÜRKİYE A.Ş (Veri Sorumlusu)

Şekerpınar mah. Yanyol sok No:1 41420 Çayırova – Kocaeli

Mersis No : 0068006505800019

Çerez Politikası

Honda Türkiye A.Ş. olarak, SAFETYTURKİYE web sitemizin kullanımını kolaylaştırmak ve kişiselleştirmek, sizlere daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak, ihtiyaç ve ilgilerinizi anlamak için çerezler, piksel etiketleri ("pikseller") ve yerel saklama teknolojileri kullanmaktayız. Bu sayfada, anılan teknolojilerin niçin kullanıldıklarını, bunları kontrol etmeyi veya tercihiniz bu yöndeyse silmeyi, anlamanıza yardımcı olmak istiyoruz.

Çerez Nedir?

Müşterilerine web siteleri üzerinden ürün veya hizmet sunan neredeyse bütün firmalar, bu web sitelerinde çerezler kullanmaktadırlar. Sizlere daha iyi, hızlı ve güvenli bir hizmet  deneyimi yaşatmak ve ürün ve hizmetlerimizi sizlerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmek için, biz de çerezler kullanıyoruz. Çerez, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınıza (örneğin; bilgisayar veya cep telefonu) depolanan küçük bir metin dosyasıdır. Çerezler, bir web sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine iletir. Bu sayede web sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder.

Çerezler Neden Kullanılır?

Çerezler, daha önceki ziyaretlerinizde kullandığınız tercihlerin web sitesi tarafından hatırlanmasını sağlayarak, sonraki ziyaretlerinizin çok daha kullanıcı dostu ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak amacı ile kullanılır.

Çerezleri Kontrol Etme ve Silme

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir web sitesi cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür. Çerezleri kontrol edilmesine veya silinmesine ilişkin işlemler kullandığınız tarayıcıya göre değişebilmektedir.

Google Chrome :
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

Internet Explorer :
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox :
https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma

Yandex :
https://yandex.com.tr/support/browser-classic/personal-data-protection/cookies.xml

Safari :
https://support.apple.com/tr-tr/guide/safari/sfri11471/mac

SAFETY TURKİYE web sitesinde  Tarafından Kullanılan Çerezler

Web sitemizde kullanılan hiçbir çerez, kimliğinizin saptanmasına yarayacak verileri işlememektedir. Aşağıda web sitemizde kullanılmakta olan çerez türleri ve bu çerezlerin hangi amaçla kullanıldıkları detaylı bir şekilde ortaya konulmuştur.

Kategori 1- Zorunlu Çerezler

Bu çerezler, web sitesini dolaşmanıza ve web sitesinin güvenli alanlarına erişmenin sağlanması ve izinlerin ortaya konması için önemlidir. Bu çerezler olmadan, web sitemizin veri alması mümkün olmamakta ve web sitesi çalışmamaktadır.

AspNetCore.Session : Kullanıcı oturumunu tanımlamak için kullanılan bir cookie.  Bu çerez, kullanıcı web sitesine eriştiğinde otomatik olarak etkinleştirilir ve gezinme oturumunun sonunda süresi dolar. Amacı, kullanıcının oturumunu izlemektir. Web sitemize göz atmak ve web sitemizin düzgün çalışması için gereklidir. Bu sayede sunucu tarafında geçici olarak tutulan kullanıcı verileri tanımlanır. Örneğin giriş yapan bir kullanıcı bu cookie sayesinde sistemde belirtilen süre içerisinde giriş yapmış olarak kalır.

AspNetCore.Antiforgery: Kullanıcı tarafından doldurulan bilgilerin güvenli bir şekilde sunucuya gönderilmesinde kullanılır.


Kategori 2- 'Performans' Çerezleri

Bu çerezler, ziyaretçilerimizin web sitesini nasıl kullandıkları hakkında bilgi toplamaktadır. Örneğin, hangi ziyaretçilerin en sık gidecekleri sayfaları ve web sayfalarından hata mesajları alıp almadıklarını bilmemizi sağlar. Bu çerezler, bir ziyaretçiyi tanımlayan bilgileri değil anonim olarak bilgi toplama işlemi yapmaktadır.

ga : Google Universal Analytics ile ilişkisi olan bir çerezdir. Bu çerez, istemci tanımlayıcısı olarak rastgele oluşturulmuş bir numara atayarak benzersiz kullanıcıları ayırmak için kullanılır. Sitelerin analiz raporları için ziyaretçi, oturum ve kampanya verilerini hesaplamak için kullanılır. Google Analytics, Kullanıcı/Ziyaretçilerin sayıları, demografik özellikleri (ülke, şehir, cinsiyet, ilgi alanları, yaş aralığı v.b.) kullandıkları cihaz, sistem bilgisi, IP adresi, Kullanıcı/Ziyaretçilerin web sitemizde hangi sayfaları kullandıkları bilgisini sağlamaktadır. 24 ay saklanmaktadır.

_gat : Google Universal Analytics ile ilişkilidir - yüksek trafik alanlarındaki verilerin toplanmasını sınırlar. Oturum boyunca saklanır.

Kategori 3: Hedefleme / Reklam Çerezleri

Bu çerezler, reklamları sizinle ilgi alanlarınıza uygun olarak reklam kampanyasının etkinliğini ve reklam sayısını ölçmek için kullanılmaktadır. Genellikle web sitesi operatörünün izniyle reklam ağları tarafından yerleştirilirler. Ziyaret ettiğiniz web sitelerini hatırlıyorlar ve bu bilgiler 3. Kişi niteliğindeki reklam verenler gibi diğer kuruluşlarla paylaşılmaktadır. Çok sıklıkla çerezler hedefleme amacıyla diğer reklamların sitelerine link vermektedir.

1P_JAR : Bu çerezler, Google tarafından son aramalara ve önceki etkileşimlere dayalı olarak Google sitelerinde kişiselleştirilmiş reklamlar görüntülemek için kullanılır. 30 gün saklanır.

NID :  Web kullanıcılarının ilgi alanlarını belirlemek, tercihlerini anlamak ve bu tür ilgi profillerine dayalı olarak reklamları, içeriğe uygun hale getirmek için kullanır. 6 ay saklanır.

personalization_id ,tfw_exp, guest_id : Twitter çerezleridir. Twitter hesaplarımızı takip etmeye izin vermek ve  içeriğin yerleştirilmesini sağlamak için kullanılır. Oturum boyunca saklanır.

_Secure-3PAPISID, _Secure-3PSID , Secure-3PSIDCC :   Google çerezleridir. Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçisi ilgi alanlarının bir profilini oluşturur. 24 ay saklanır.
 

Saklama Süresi

Çerezler, farklı süreler boyunca saklanmaktadır:

Oturum Çerezleri: Oturum Çerezleri sadece web sitemize yaptığınız ziyaret süresince saklanır, dolayısıyla web sitemizden birine veya bir tarayıcı oturumuna yaptığınız mevcut ziyaretiniz süresince Çerez kullanılır.

Kalıcı Çerezler: Kalıcı Çerezler, bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın sabit diskinde, web sitemize yaptığımız ziyaretlerin veya bir tarayıcı oturumunun ötesinde saklanır. Web sitemizi bir sonraki ziyaretinizde sizi tanımamıza ve web sitemizi kullanımınızı kolaylaştırmak mümkün olur.

Süreli Çerezler : Site içine yerleştiren programlar tarafından tanımlanan ve belirli süre ile sınırlanan çerezler de bulunmaktadır.

Kullanıcının bu siteyi ziyarete devam etmesi, yukarıda açıklanan şekilde çerez kullanımını kabul ettiği  anlamına gelmektedir. Kullanıcılar her zaman ilgili tarayıcıları üzerinden çerez ayarlarını değiştirmekte özgürdürler.